― Det var veldig spesielt

Foredrag om kinesisk medisin på Amalie Skram videregående skole

Egil Furnes (17) hadde ingen bekymringer da han la seg ned på benken og gjorde seg klar for tradisjonell kinesisk manuellterapi. Dr. Bai Zhenmin, førsteamanuensis hos Beijing Sport University og Bergen Konfutse Institutt heller tennvæske på en bomullsdott før han tenner på en kopp så flammen står høyt. Så setter han flammen i koppen slik at luften inni varmes opp. Til slutt legger han med kyndige hender koppen ned på Egils rygg. Så gjør han dette igjen og igjen, helt til ryggen til Egil er full av kopper.

― Det gjorde ikke vondt, men det var en litt spesiell følelse, sier Egil Furnes, som for første gang forsøkte behandlingsformen "kopping". Det er en metode som har sin bakgrunn fra tradisjonell kinesisk medisin. Hensikten er å øke blodsirkulasjonen samt redusere smerte og stivhet i muskulaturen.

Opplegget er en del av samarbeidet mellom Bergen Konfutse Institutt og Amalie Skram videregående skole. Dr. Bai Zhenmin er hentet inn til BKI fordi instituttet ønsker å spre kunnskap om tradisjonell kinesisk medisin. Han fullførte postdoktorgrad ved Beijing Sport University nylig, og kom til Bergen i mars. Fredag i forrige uke fikk Bai muligheten til å besøke elevene som tar kinesisk på 1.trinn. Etter å ha fått høre et kort foredrag om kinesisk medisin, fikk de altså selv se og prøve behandlingen.

― Det virker som at elevene synes det var morsom, selv om de var litt sjenerte, sier Bai Zhenmin, som returnerer til Amalie Skram neste uke. Da er det 2. klassingene sin tur til å få et annet innblikk i kinesisk kultur.