Eivind Nyberg Sagli vant Chinese Bridge 2017

Eivind Nyberg Sagli og Zong Gang.

Lørdag 29. april ble Chinese Bridge 2017-finale avholdt ved Elvebakken videregående skole i Oslo. Ti skoleelever og fire studenter kvalifiserte seg til finalen etter å ha kommet gjennom nåløyet i innledende runde.

Konkurransen var delt i tre deler der deltakerne ble prøvet både på språk, kulturkunnskap og kunstnerisk evne. I studentklassen stakk Eivind Nyberg Sagli fra Universitetet i Oslo av med seieren foran Przemyslaw Machul fra Universitetet i Bergen. I elevklassen delte Nicolai Mohn og Egil Furnes (begge fra Amailie Skram videregående skole) førsteplassen seg i mellom, med Ida Rynning Malvik (Thora Storm vgs) og Nelly Gjellestad (Amalie Skram vgs) hakk i hel.

Egil Furnes, Nicolai Mohn, Sarah He Jiqing og Nelly Gjellestad

Til Kina for å konkurrere videre

De som kom på førsteplass vil få muligheten til å representere Norge i den kinesiske versjonen av Chinese Bridge, som vil gå av stabelen senere i år.

Vi gratulerer alle sammen, og ønsker samtidig å takke den kinesiske ambassaden for et utmerket samarbeid. Vi takker også Elvebakken videregående skole og Sofie Xiaofen Gjerull spesielt for deres utmerkede vertskap og hjelpsomhet. Og ikke minst ønsker vi å takke alle deltakerne for en fantastisk konkurranse. De bidro med sitt høye nivå til at juryen fikk store vanskeligheter med å plukke ut de som stakk av med gjeveste plasseringene.