Klart for HSK

Viktige opplysninger for alle som skal ta HSK

Lørdag 22. april skal det avholdes HSK-test over fire av landets byer. For første gang blir Oslo et av teststedene. I tillegg gjennomføres testen som vanlig i Bergen, Molde og på Flekke. Vi har snakket med hovedlærer i kinesisk ved Elvebakken videregående skole i Oslo, Sofie Xiaofen Gjerull om hvilke tanker de har gjort seg foran det som blir et pionerprosjekt.

― Vi er veldig glade for at elevene våre kan ta HSK-testen på Elvebakken fra våren 2017. Selv om HSK-testen ikke er veldig kjent i Norge, er den blitt mer og mer internasjonalt anerkjent.

Sofie Xiaofen Gjerull
Gjerull poengterer at for folk som ønsker å studere eller jobbe i Kina, er gode resultater fra HSK viktig.

― Elvebakken har mange elever som tar kinesisk, både på dagtid og kveldstid. Testen kan gi disse elevene en mulighet til å videreføre studiet sitt. For noen elever, blir det et steg nærmere et kinesiske universitet eller et fremtidig arbeidsmarked. Vi mener at dette kan øke våre ungdommers konkurransedyktighet, og dermed fører til noe positivt.

HSK-testen avholdes ved følgende teststeder:

Oslo - Elvebakken videregående skole Bergen - Amalie Skram videregående skole Molde - Molde videregående skole Flekke - UWC Red Cross Nordic

Viktige ting å ta med til testen: Admission ticket og 2B-blyant

NB! Alle testdeltakere som er usikre på tidspunkt (klokkeslett) for når testene avholdes bes om å logge inn på deres side på chinesetest.cn. Der finner man all informasjon.