Inngått samarbeidsavtale med Elvebakken vgs

Det blir HSK i Oslo

Fredag 18. november ble det undertegnet en samarbeidsavtale mellom Elvebakken videregående skole og Bergen Konfutse Institutt. Avtalen innebærer at Elvebakken fra og med april 2017 blir ett av fire teststeder for HSK i Norge. Det betyr at elever og studenter i Oslo også kan teste sitt nivå på kinesisk språk uten å måtte reise ut av byen.

Direktør ved Bergen Konfutse Institutt, Rune Ingebrigtsen, er veldig fornøyd med at avtalen nå er i boks.

― Vi vet at det er vært et ønske fra mange i Oslo å ha et teststed i nærheten av der de bor. Nå kan både elever, studenter og tidligere studenter få dokumentert sitt nivå i kinesisk språk.

Som tidligere nevnt i denne artikkelen er HSK essensielt hvis man ønsker å søke på stipend til å studere i Kina gjennom Bergen Konfutse Institutt. Nå kan alle som ønsker å søke på stipend neste år forberede seg til HSK-test i april enten de bor i Oslo, Bergen, Molde eller Flekke.

Hvorfor Elvebakken?

Ingebrigtsen kan fortelle at Elvebakken ikke er tilfeldig valgt som samarbeidspartner. Skolen har hatt lengre samarbeid med BKI.

― Vi har nettopp avsluttet et fagseminar for kinesisklærere i Oslo. På fjerde året ble seminaret holdt på Elvebakken. Vi har udelt positive erfaringer i møte med skolen og føler det er naturlig å styrke samarbeidet.

Han sier at skolens beliggenhet og det høye antall av elever som studerer kinesisk veide tungt da de bestemte seg for å gå inn for samarbeid med skolen.

― Det at skolen ligger midt i sentrum, og har mange dyktige lærere og elever er selvfølgelig viktige grunner for at vi ønsker å samarbeide med Elvebakken, sier Ingebrigtsen.

Søknad på stipend til studier i Kina avsluttes i mai 2017. Du kan lese mer om dette her. Neste HSK-test vil finne sted i midten av april 2017. HSKK ser ut til å bli avholdt i mars. Påmeldingen skjer en måned før. Vi vil komme tilbake med mer informasjon når fristen nærmer seg.

foto: Osloskolen.no