Flytte til Bergen? Slik etablerer du deg

Flytte til Bergen? Slik etablerer du deg

Har du lyst til å flytte til Bergen? Kanskje du vil komme hit for å skaffe deg en ny jobb, gitt de siste årenes økte etterspørsel etter tekniske fagfolk i Bergen – eller kanskje du allerede har sikret deg en jobb? Muligens er det venner, familie, eller studier som drar deg hit? Eller har du bestemt deg for å flytte fordi du rett og slett elsker byen?

Uavhengig av hva grunnen din er for å flytte til Bergen, så har jeg – som lokalkjent – en del råd jeg vil dele deg, slik at det skal bli enklere å etablere seg. Disse rådene inkluderer hvordan du finner et bra sted å bo, hvordan du eventuelt finner arbeid, lokale tjenester du bør vite om, og hvordan du kommer deg rundt i byen.

Hvordan finne et bra sted å bo i Bergen?

I Bergen har du mange muligheter i forhold til hvor du skal bo. Byen er kompakt og tilbyr en rekke levemuligheter. Det tilbyr alt fra leiligheter til gamle hus, enkle småboliger til luksusvillaer, og sentralbyliv til forstadsområder.

Men hvordan finner du ut hva som er det rette stedet for deg? Mitt tips er at du ser etter et hus som passer dine behov og livsstil. Først av alt bør du spørre deg selv hvilken type liv du vil ha. Deretter finner du nabolaget som passer dine behov best ved å se på hva som er tilgjengelig i det området. Hvis du ønsker utsikt, eller å være to minutter unna sentrum, velg et urbant område nært havna eller oppi fjellsiden. Hvis du heller vil være nært naturen, og et stykke unna sentrum, velg bydelen Fyllingsdalen eller Nesttun.

Lokale tjenester du bør vite om: elektriker, rørlegger, og snekker

Når du har funnet deg en bolig, kan det hende at du er nødt til å renovere deler av den – eller kanskje du bare har lyst til å pusse opp. Da er det fint å vite om noen lokale tjenester som du kan få bruk for i prosessen. Jeg har selv pusset opp en god del, og mener personlig at fagfolkene som da er nyttigst er elektriker, rørlegger, og snekker.

Elektriker: En god elektriker vil kunne hjelpe deg med å koble opp hele huset ditt for en profesjonell installasjon. Du kan også leie dem til å gjøre mindre jobber som å bytte ut lysbrytere eller teste ledninger for sikkerhetsformål. Noen elektrikere i Bergen du kan vurdere er FAG-Elektrikeren AS, Bergen elektro og varme.

Rørlegger: I Bergen finnes det et bredt utvalg av rørleggere som kan ivareta alle dine behov. Hvis du bor i Bergen sentrum eller et kort stykke unna, så kan kan Bad & VVS, en rørlegger som utfører oppdrag i Fyllingsdalen og omegn, være en god lokal bedrift å tilkalle hvis du trenger hjelp med rørsystemet ditt.

Snekker: For alt i forbindelse med bordkledning, bærevegger, og lignende, så bør du tilkalle hjelp fra snekkerfirma. De vet hva som skal til for å beskytte huset mot det harde været i Bergen. Eksempler på snekkerfirma du kan tilkalle er Bergen Tømrer og Snekkerservice, og ASW Bygg.

Finn arbeid i Bergen – hvis du er erfaren eller ser etter en mulighet

Å finne arbeid i Bergen kan være enkelt hvis du er erfaren eller ser etter en nye muligheter – det er mange ledige stillinger. Det kan imidlertid være vanskelig å finne arbeid som nyutdannet, siden det ikke er mange jobber som er lagt ut på nettet eller annonsert på campus – du må ta sjansene dine ved å bygge nettverk i bedrifter og knytte forbindelser gjennom å personlig kontakte de relevante firmaene i byen. Jeg antar at du selv har tenkt litt rundt selve jobben eller jobbsøket når du flytter, så jeg trenger ikke å utdype mer her.

Komme seg rundt i Bergen

Det bor over 600 000 mennesker i Bergen, noe som gjør det til en av Norges største byer. Å navigere Bergen til fots eller på sykkel er ganske enkelt (det er mange bysykler tilgjengelig); å navigere rundt med bil kan derimot by på utfordringer, gitt at det kan være mye trafikk til tider. Men så lenge du er vant til det, så skal det gå fint.

Bergen er en by med mange offentlige transportmuligheter, så det trenger generelt ikke være vanskelig å komme seg rundt. Bare husk at reisetiden din vil bli lenger med offentlig transport enn med bil, fordi busser og tog noen ganger kan være overfylte og kjøre sakte.

Ja, det var egentlig alt jeg hadde på dette temaet. Håper du fant noen nytte i tipsene til en lokalkjent bergenser, slik at det skal bli lettere å etablere seg når du flytter til Bergen.

Scroll to top