hvorfor regner det mye i bergen

Hvorfor regner det mye i Bergen

Hva er det første du tenker på når du hører bynavnet «Bergen»? Jeg er ganske sikker på at ordet «regn» er det første eller andre som dukker opp. Det er litt det samme som Bodø, hvor stort sett alle vet at det blåser mye.

Selv om de fleste av oss lærte på barneskolen om hvorfor det regner så mye i Bergen, så skal jeg gi en liten oppfriskning til de som kanskje ikke fulgte med så godt eller var så heldige å få lære om det.

Når skyer møter fjell

I Bergen finnes det mange høye fjell. Det er spesielt syv fjell som omkranser byen, noe som er grunnen til at de kalles akkurat det: De syv fjell. De er veldig populære, og kan gi deg noen flotte fjellturer hvis du er av den aktive typen.

Disse fjellene er også så høye at skyene støter rett inn i de når de seiler forbi byen. Dette fører videre til at regnet som har vært oppsamlet i skyene blir presset ut, noe som gir oss, enkelt sagt, en veldig våt by.

Litt regn tåler man!

Du må ikke la deg skremme av at Bergen i snitt har 231 regndager i året, eller 4-5 dager i uken. Det bor jo tross alt nesten 300,000 innbyggere i Bergen, så noe må da holde de der. Personlig mener jeg at den vakre naturen og de flotte menneskene utveier regnet mange ganger!

Scroll to top